Για τον ιδιώτη και τον επαγγελματία

Βρείτε μας εδώ!

6,5 χλμ. Τρικάλων – Ιωαννίνων

Συχνές ερωτήσεις

1.     Πότε το όχημά μου οφείλει να περάσει ΚΤΕΟ για πρώτη φορά;

Τα καινούρια οχήματα (επιβατικά, φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους και μοτοσικλέτες) ελέγχονται για πρώτη φορά 4 χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας κυκλοφορίας και έκτοτε περιοδικά κάθε 2 χρόνια. Εξαίρεση αποτελούν τα οχήματα των κατηγοριών των ταξί, εκπαιδευτικών και ασθενοφόρων, τα οποία όπως και τα βαρέα οχήματα (φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, λεωφορεία) ελέγχονται για πρώτη φορά 1 χρόνο μετά την ημερομηνία έκδοσης της 1ης αδείας κυκλοφορίας και έκτοτε περιοδικά κάθε 1 χρόνοΚαι στον αρχικό και στον περιοδικό έλεγχο ισχύει περιθώριο 7 ημερολογιακών ημερών μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία για να είναι εμπρόθεσμος ο έλεγχος

2.     Την προηγούμενη φορά πέρασα έλεγχο σε διαφορετικό ΚΤΕΟ (Ιδιωτικό ή Δημόσιο). Μπορώ τώρα να περάσω σε σας;

Βεβαίως και μπορείτε να περάσετε από έλεγχο ΚΤΕΟ ανεξάρτητα από το που είχε εκδοθεί το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ.

3.     Πόσο χρόνο διαρκεί ο έλεγχος;

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου διαρκεί βάσει της νομοθεσίας 20 λεπτά για επιβατικά, φορτηγά ως 3,5 τόνους (και ταξί, εκπαιδευτικά, ασθενοφόρα) και 12 λεπτά για μοτοσικλέτες. Όταν ένα όχημα φέρει LPG, ή CNG, ο έλεγχος διαρκεί 25 λεπτά.

4.     Είναι απαραίτητο να κλείσω ραντεβού;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε πρώτα ραντεβού για να περάσετε από έλεγχο ΚΤΕΟ. Μπορείτε να προσέλθετε όποτε είναι βολικότερο βάσει του προγράμματός σας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας.

5.     Τι θα συμβεί εάν με πιάσει έλεγχος της τροχαίας χωρίς ΚΤΕΟ;

Η νομοθεσία προβλέπει αρχικό πρόστιμο της τροχαίας για κυκλοφορία χωρίς δελτίο KTEO σε ισχύ ύψους 200€ (μειώνεται στο 1/8 αν προσκομιστεί Δελτίο ΚΤΕΟ εντός δεκαημέρου), ενώ ταυτόχρονα αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος σας (άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες) καθώς και η άδεια οδήγησης (δίπλωμα).

6.     Πόσο είναι το πρόστιμο όταν έχει λήξει το ΚΤΕΟ;

Όταν ένα όχημα προσκομίζεται εκπρόθεσμα για τεχνικό έλεγχο, επιβαρύνεται με πρόσθετο τέλος εκπροθέσμου ελέγχου στην μορφή παραβόλων του Δημοσίου. Πλέον εκδίδονται ηλεκτρονικά παράβολα, διαδικασία την οποία αναλαμβάνει πλήρως το προσωπικό του ΙΚΤΕΟ μας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Τα ποσά των τελών εκπρόθεσμου ελέγχου ποικίλλουν αναλόγως το διάστημα που έχει παρέλθει από την προκαθορισμένη ημερομηνία ελέγχου και την κατηγορία του οχήματος. Για σωστότερη και καλύτερη  ενημέρωση, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα 2431088590, 2431088591.

Σε περίπτωση που η τελευταία ημέρα της προθεσμία σας (του επιπλέον 7ημέρου) συμπίπτει με αργία του Δημοσίου ή τοπική αργία, μπορείτε να περάσετε ΚΤΕΟ χωρίς πρόστιμο και την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Σε περίπτωση ακινησίας ενός οχήματος, το όχημα οφείλει να περάσει ΚΤΕΟ μέχρι 15 ημέρες από την ημέρα που θα κάνει άρση της ακινησίας (για επιβατικά και μοτοσικλέτες) ή πριν την άρση (για φορτηγά και επαγγελματικά). Και στις 2 περιπτώσεις θα πρέπει να προσκομιστούν δικαιολογητικά για το διάστημα της ακινησίας, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή των τελών εκπροθέσμου ελέγχου.

7.    Γιατί να προτιμήσετε το ΚΤΕΟ μας;

Μπορείτε να φέρετε το όχημά σας στον χώρο μας, σε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον και να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα με υπευθυνότητα και αξιοπιστία. 

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, διαθέτοντας χρόνια εμπειρίας, διενεργεί ποιοτικούς τεχνικούς ελέγχους, πάντα με φιλική διάθεση. 

Επικοινωνούμε μαζί σας προς ενημέρωση για τους επόμενους ελέγχους, στα στοιχεία που μας αφήνετε και μέσω τηλεφώνου και μέσω γραπτού μηνύματος, όπως επίσης και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δηλώσετε πως σας εξυπηρετεί.

8.     Τι θα συμβεί εάν κοπώ στον έλεγχο ΚΤΕΟ;

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή έλλειψη στο όχημά σας, εκδίδεται προσωρινό δελτίο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ το οποίο ισχύει για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να επιδιορθώσετε τις ελλείψεις ή βλάβες του οχήματος σας. Όταν αυτές αποκατασταθούν το όχημα πρέπει να προσέλθει στο ΚΤΕΟ για επανέλεγχο.

9.        Βγάζετε Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων;

Βεβαίως. Μπορείτε να προσκομίσετε το όχημα σας όποτε επιθυμείτε και να σας εκδώσουμε αυτόνομη Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

10.    Θέλω να τσεκάρω την κατάσταση του οχήματός μου ή ένα μεταχειρισμένο που θέλω ν’ αγοράσω. Μπορώ να έρθω στο ΚΤΕΟ σας;

Βεβαίως και μπορείτε. Στο ΙΚΤΕΟ μας προσφέρουμε την υπηρεσία του Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου, κατά την οποία με μικρό κόστος μπορείτε να ελέγξετε ένα ή περισσότερα συστήματα του οχήματος και να ενημερωθείτε για την κατάστασή του. Εκδίδεται και Πρακτικό Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (ΠΕΤΕ), στο οποίο αναγράφονται όλα τα στοιχεία του ελέγχου.

11.       Το όχημα δεν είναι στο όνομά μου. Μπορώ να το φέρω εγώ για έλεγχο ΚΤΕΟ;

Ναι, δεν είναι απαραίτητο να το προσκομίσει ο κάτοχος του για έλεγχο, αρκεί ο προσκομίζων το όχημα να έχει μαζί του ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής.

13.       Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Είμαστε καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στην διάθεσή σας από τις 8:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα καθώς και το Σάββατο από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.